<style>.lazy{display:none}</style>Sportkinesitherapie - Pro/Aktiv. Haacht || Kine - Osteopathie - Sport

Sportkinesitherapie

Wat is sportkinesitherapie?

Het geldt voor elke sporter, of je nu een absolute beginner of topsporter op wereldniveau bent. Er is niets vervelender dan met een blessure aan de kant te moeten staan. Kiezen voor sportkinesitherapie bij Pro/Aktiv. Haacht betekent dat je tijdens deze vervelende periode kiest voor een optimale behandeling en coaching tot je terug op het sportveld staat!

Sportkinesitherapie bij blessures

Als gespecialiseerd sportkinesitherapeut gaan we na hoe je blessure is ontstaan. Op basis van een uitgebreid onderzoek stellen we vervolgens een persoonlijk behandel- en revalidatieplan op. Dit schema wordt steeds opgebouwd in functie van je herstel en specifiek voor de sport die je beoefent.
Omdat je als sporter tijdens je blessure je opgebouwde conditie en kracht niet ten grabbel wil gooien, bieden we je een aangepast trainingsschema aan. Hiervoor kan je naast de kinesitherapie-sessies gebruik maken van onze Sport Studio. Zo bouw of onderhoud je intussen je conditionele basis voor een sterke comeback en reken je bovendien af met je teveel aan energie!  

Start to Sport begeleiding en trainingsadvies

Jarenlange ervaring binnen de sportkinesitherapie hebben geleerd dat blessures niet vanzelf ontstaan. Doorgaans zijn ze het gevolg van één (of zelfs nog vaker een combinatie) van de volgende drie oorzaken.
Ten eerste zien we vaak dat mensen nog niet klaar zijn om een bepaalde sport aan te vatten: ze hebben bepaalde spier-onevenwichten of missen de conditionele basis. Een grondige blessurepreventieve screening met aangepast trainingsschema biedt hiervoor een oplossing.
Een tweede vaak voorkomende oorzaak is een te snelle of ongelijkmatige trainingsopbouw. Ben je niet zeker van je trainingsschema? Als sportkine helpen we je graag je training zo te structureren dat je kans op blessures zo klein mogelijk gehouden wordt.
Ten slotte speelt levensstijl (voeding, nachtrust, stress,…) een vitale rol in het al dan niet ontwikkelen van blessures. Heb je hier vragen over? Maak gerust een afspraak en we helpen je verder.

Healing is a matter of time, but it is sometimes also a matter of opportunity.

Pak je spieronevenwichten aan, bouw intussen aan je kracht en conditie en keer beter terug dan ooit tevoren!