<style>.lazy{display:none}</style>Osteopathie - Pro/Aktiv. Haacht || Kine - Osteopaat - Personal Trainer

Osteopathie

Wat doet uw osteopaat?

Een osteopaat onderzoekt en behandelt het lichaam en zijn beweeglijkheid in totaliteit. Dat wil zeggen dat hij op zoek gaat naar de onderliggende oorzaken van uw klacht.

Binnen het lichaam werken alle systemen (bewegingsstelsel – fascia – organen – zenuwstelsel – bloedsomloop – …) samen. Hierdoor zijn deze dus ook afhankelijk zijn van elkaar en heeft een lichamelijke klacht meestal verschillende oorzaken. Dit maakt een totale aanpak van uw letsel noodzakelijk.
Een bepaalde klacht (bv. tenniselleboog, lage rugpijn, …) kan zijn oorzaak hebben in een storing van de beweeglijkheid van weefsels elders in het lichaam. De osteopaat onderscheidt zich van andere therapieën door het lichaam dan in het geheel te onderzoeken. Hij behandelt de gevonden bewegingsbeperkingen met zachte maar efficiënte technieken.

Uiteraard spelen ook voeding, beweging en lifestyle een belangrijke rol binnen de globale visie op menselijk functioneren en kan de osteopaat hierin ook een adviserende en ondersteunende rol opnemen.

* Hoewel ook osteopathie bij baby’s en kleine kinderen mooie resultaten kan teweeg brengen, zijn we hierin (nog) niet gespecialiseerd en bieden we dit (momenteel) niet aan.
** Afzonderlijke terugbetaling voor osteopathie is momenteel nog niet mogelijk.

“The problem is never the problem – It is merely a symptom of what is going on underneath”